Log Masuk Pengguna
No.Kad Pengenalan Baru:
Kata Laluan:
Jika anda baru ingin mendaftar atau belum pernah set katalaluan, masukkan 4 digit terakhir nombor kad pengenalan anda.
Sekiranya anda pengguna berulang, masukkan katalaluan yang telah didaftarkan.
 

STATISTIK
Bil Calon Mengikut Tahun & Sesi
THN/SESI BIL CALON
Tahun 2012 Sesi 1 5413
Tahun 2012 Sesi 2 4061
Tahun 2013 Sesi 1 2673
Tahun 2013 Sesi 2 2059
Tahun 2014 Sesi 1 1683
Tahun 2014 Sesi 2 1378
Tahun 2015 Sesi 1 636
JUMLAH 17903
 

MAKLUMAN
1.   Laman ini sesuai dilayari dengan menggunakan perisian Internet Explorer versi 7 dan ke atas sahaja dengan mengaktifkan Compability View.
 
2.   Sekiranya anda mempunyai sebarang permasalahan menggunakan sistem ini, sila hantarkan pertanyaan anda kepada sisppa@moe.gov.my atau HUBUNGI KAMI.

MUAT TURUN
JADUAL PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN AWAM TAHUN 2015  
TAKWIM PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN AWAM TAHUN 2015 (Rujukan Calon)  
SUKATAN PEPERIKSAAN  
MANUAL PENGGUNA  
MANUAL PENTADBIR JPN  
PENGUMUMAN PENTING

MAKLUMAN KEPADA PEMBANTU OPERASI GRED N11  
Adalah dimaklumkan bahawa Skim Perkhidmatan PEMBANTU OPERASI GRED N11 adalah TIDAK PERLU menduduki PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN bagi tujuan pengesahan dalam perkhidmatan dan juga tidak layak untuk menduduki UJIAN KEDERASAN MENAIP UNTUK HADIAH KENAIKAN GAJI (HKG). UJIAN HKG hanya layak diduduki oleh Skim Perkhidmatan PEMBANTU TADBIR RENDAH GRED N11 yang telah disahkan dalam perkhidmatan.


KEPUTUSAN PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN AWAM SESI 2 TAHUN 2014  
Calon boleh mula menyemak keputusan Peperiksaan Perkhidmatan Awam Sesi 2 Tahun 2014 bermula pada 24 November 2014.


PERMOHONAN MENDUDUKI PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN AWAM SESI 1 TAHUN 2015  
Permohonan untuk menduduki Peperiksaan Perkhidmatan Awam Sesi 1 Tahun 2015 akan dibuka bermula pada 1 Disember 2014 sehingga 7 Januari 2015 .


BORANG UJIAN KEDERASAN MENAIP HADIAH KENAIKAN GAJI BAGI PEMBANTU TADBIR RENDAH GRED N11  
Calon-calon yang ingin memohon Ujian Kederasan Menaip Hadiah Kenaikan Gaji Bagi Pembantu Tadbir Rendah Gred N11 DIKEHENDAKI untuk menghantar borang permohonan secara manual ke alamat seperti di bawah. Borang permohonan tersebut hendaklah mendapat pengesahan daripada Ketua Jabatan terlebih dahulu sebelum dimajukan ke BPPK. Tarikh tutup permohonan adalah pada 31 Disember 2014. Borang permohonan yang lewat diterima selepas dari tarikh berkenaan tidak akan diproses. Bagi calon-calon yang telah mendaftar secara atas talian (on-line) dikehendaki untuk mengisi semula borang permohonan secara manual. Borang permohonan boleh di muat turun di sini.

Alamat :
Bahagian Pembangunan & Penilaian Kompetensi (BPPK)
Kementerian Pendidikan Malaysia
Blok 4803, Suite 0-2 Bangunan CBD Perdana
Off Persiaran Multimedia,
63000 Cyberjaya
Selangor
(u.p: Urus setia Ujian HKG PTR Gred N11, Unit Peperiksaan Perkhidmatan)


MYUSSD
Perkhidmatan myUSSD disediakan untuk semakan tiket dan keputusan Peperiksaan Perkhidmatan melalui kemudahan telefon mudah alih. Perkhidmatan myUSSD boleh dinikmati oleh pengguna Maxis,Celcom dan Digi dengan mendail *158#. Untuk maklumat lanjut sila layari www.malaysia.gov.my ataupun www.mymobile.gov.my. Untuk capaian manual pengguna, sila layari http://www.moe.gov.my/bppk


PERMOHONAN YANG BUKAN DARIPADA LANTIKAN SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PENDIDIKAN
Permohonan yang BUKAN daripada lantikan Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan dikehendaki untuk mendapatkan kebenaran dan kelulusan dari Lembaga Peperiksaan Perkhidmatan Awam di Kementerian masing-masing.

Penafian:
Kerajaan Malaysia dan Kementerian Pendidikan Malaysia adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini serta tidak boleh ditafsirkan sebagai ejen kepada, ataupun syarikat yang disyorkan oleh KPM.
Hak Cipta Terpelihara 2011-2012 Bahagian Pengurusan Maklumat dan Bahagian Pembangunan dan Penilaian Kompetensi, Kementerian Pendidikan Malaysia.